Fjalë Kyçe

Më 17 dhjetor Lidhja e Shkrimtarëve mban ‘Takimin letrar Esad Mekuli’

Më 17 dhjetor Lidhja e Shkrimtarëve mban ‘Takimin letrar Esad Mekuli’

Lidhja e Shkrimtarëve e Kosovës do të mbajë më 17 dhjetor 2018, edicionin e radhës të aktivitetit letraro- artistik “Takime Esad Mekuli”.

Takim i shkrimtarëve do të mbahen në Bibliotekën Kombëtare “Pjetër Bogdani”, dhe sipas traditës vapët me sesionin sesionit letra që këtë viti do të ketë për temë bosht Poetikën në krijimtarinë letre të Fatos Arapit.

Përveç sesionit në kuadër të këtij aktiviteti do të ketë edhe promovim librash, mbajtja e akademisë letrare dhe në fund do të ndahen edhe çmimet letrare.

Edhe këtë viti, LSHK-ja do të ndajë çmimin “Esad Mekuli” për vepër jetësore, dhe tri çmimet tjera për tri krijimet më të mira të Takimit të sivjetmë; Çmimin: Bardi I, II dhe III.